У Куп’янську спіймали серійних «квартирників» (фото)

Групу серійних квартирних злодіїв затримали поліцейські на шляху з Куп’янська до Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Вчора, 9 листопада, на автодорозі «Куп’янськ — Харків» правоохоронці зупинили автівку з трьома мешканцями Куп’янського району. Під час обшуку в машині були знайдені ювелірні прикраси (імовірно крадені) та знаряддя для проникнення у квартири без ключів.

Затримання не було випадковим. Раніше оперативники управління стратегічних розслідувань обласного управління НП отримали інформацію про діяльність на території регіону злочинної групи, яка спеціалізується на квартирних крадіжках. Вони встановили особи організатора та членів угруповання. Ними виявилися троє місцевих жителів віком від 29 до 45 років, двоє з яких вже мали судимості за аналогічні злочини.

Власники викрадених коштовностей знайшлися теж одразу. З’ясувалося, що за кілька годин до затримання групи до поліції звернулися двоє мешканців Куп’янського району із заявами про крадіжки з їхніх будинків. За словами потерпілих, в той самий день, 9 листопада, за відсутності господарів злодії вдерлися до їхніх осель і викрали ювелірні прикраси.
Всім трьом зловмисникам повідомили про підозри за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням в житло) КК. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Поліцейські перевірять причетність затриманих до скоєння інших крадіжок на території області.

За скоєне їм може загрожувати до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times,, під Харковом обікрали депутата міськради.